
Op 1 januari 2015 zijn de ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom gefuseerd en gaan zij verder onder de naam Bravis ziekenhuis.
Bravis heeft een visiedocument opgesteld over de toekomst van medisch-specialistische zorg in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. In onderstaande documenten leest u meer over de vernieuwingen in de ziekenhuiszorg voor de komende jaren.
Graag op de hoogte blijven van de nieuwtjes binnen het Bravis ziekenhuis. Bekijk dan regelmatig onze nieuwspagina.
Binnen het Bravis ziekenhuis wordt door medewerkers en artsen, patiënt en familie, gewerkt aan veilige zorg.
Het Bravis ziekenhuis werkt met vertrouwelijke informatie voor en over patiënten, veelal digitaal. Informatieveiligheid is daarbij een vereiste.
De organisatiestructuur van het Bravis ziekenhuis
Naast permanente kunstwerken zijn op beide hoofdlocaties van Bravis ook wisselende exposities te bewonderen.
Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Niet alleen van steen; de komende jaren geven wij ook uitvoering aan onze nieuwe visie op de zorg van de toekomst. Op deze pagina houden wij u op de hoogte onze visie en van alle ontwikkelingen op het gebied van
In korte columns en verhalen vertellen medewerkers van Bravis wat hen bezighoudt
In het Bravis ziekenhuis werken we continu aan duurzame zorg. Dat doen wij samen met elkaar in Green Teams en andere werkgroepen. Ook zijn wij op weg naar toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw.
Heeft u een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact met ons op.
Deze folder geeft u informatie over ACNES of buikwandpijnsyndroom en de behandelingsmogelijkheden.
ACNES is een Engelse afkorting die staat voor Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndrome. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.
Bij ACNES is er sprake van een beknelde zenuw in de buikwand. Dit geeft pijn in de buik. De pijn kan variëren van milde pijnklachten tot extreme pijn. De pijn is altijd op dezelfde plaats en is meestal met één vinger aan te wijzen. Vaak is er echter geen duidelijke oorzaak voor het ontstaan van ACNES.
Figuur: schema van een huidzenuw
ACNES is een aandoening die pas sinds kort bekendheid heeft gekregen. Veel artsen zijn er nog redelijk onbekend mee. U heeft daarom misschien al meerdere onderzoeken gehad en bij verschillende artsen geweest voordat de diagnose ACNES is gesteld. Het feit dat de diagnose is gesteld en u hierover informatie krijgt, stelt de meeste patiënten al gerust. Meestal helpt het aanpassen van uw houding al voldoende om de pijn te verminderen.
Blijft de pijn toch te hevig? Dan zal de arts de volgende behandelingsmogelijkheden met u bespreken:
Injectie
De injectie met een verdovingsmiddel gebeurt in de huidzenuw. Door de verdoving wordt de pijnprikkel geheel of gedeeltelijk uitgeschakeld. Soms blijft de pijn tijdelijk weg en soms permanent.
De arts geeft de injectie tijdens uw afspraak op de polikliniek. Er is geen voorbereiding voor nodig.
Na de injectie mag u meteen naar huis en uw gewone werkzaamheden weer doen.
U krijgt nadien een controle afspraak op de polikliniek om na te gaan of de behandeling heeft gewerkt.
Radiofrequente behandeling
Dit is een behandeling op het pijncentrum, uitgevoerd door een pijnspecialist. Uw behandelend arts zal u dan naar het pijncentrum verwijzen. Meer informatie over deze behandeling leest u hier.
Operatie
De operatie gebeurt op de operatiekamer onder algehele narcose. U wordt opgenomen op de dagopname. Voor de ingreep tekent de arts de pijnlijke plek af. Tijdens de ingreep wordt er een kleine snede in de buik gemaakt en zoekt de arts het zenuwtje op. Het zenuwtje wordt doorgesneden.
Na de ingreep kunt u wat littekenpijn hebben. Dit is een ander soort pijn dan wat u voorheen had. De typische pijn van de beklemde zenuw is na de operatie vaak meteen verdwenen.De littenpijn kan een aantal dagen aanhouden en bij bewegen toenemen. Na genezing van de wond verdwijnt deze pijn.
U mag naar huis zodra u goed wakker bent en uw controles zoals bloeddruk goed zijn.
Het wondje houdt u de eerste 24 uur na de operatie droog. Daarna mag u douchen. U dept het wondje droog en plakt zonodig nog een pleister. Bij pijn mag u paracetamol innemen.
Heeft u nog vragen? Stel ze gerust aan uw behandelend arts. Of neem contact op met polikliniek chirurgie.
De polikliniek chirurgie is te bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer 088 - 70 67 368.
Meer informatie: https://www.stichtingacnes.nl
10/22
Bergen op Zoom
Roosendaal