Oogheelkunde Roosendaal

De oogarts onderzoekt, behandelt en begeleidt patiënten met afwijkingen in het oog en stoornissen in het gezichtsvermogen. Meer informatie over de maatschap, de werkwijze, ziektebeelden en behandeling vindt u op de site van de maatschap Oogheelkunde,www.zorgelooszien.nl.  In het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal werken vier oogartsen, waarvan een waarnemend oogarts

Staaroperatie en SurgiCube

De oogartsen voeren ook staaroperaties uit in een SurgiCube. SurgiCube is een ventilatiesysteem dat gezuiverde lucht uitblaast en op die manier zorgt voor een schoon operatiegebied.

N.B. Vanwege de tijdelijke verhuizing van de poliklinische operatiekamers (Locatie Roosendaal) is de SurgiCube niet beschikbaar. Daarom worden de staaroperaties van Roosendaal tijdelijk in Bergen op Zoom uitgevoerd. De controles voor en na de operatie vinden zoals gebruikelijk plaats in Roosendaal of in de polikliniek Oudenbosch. Alle betrokken patiënten zijn hier met een brief over geïnformeerd.

Wilt u meer weten over staar, de staaroperatie en de mogelijkheden die de nieuwe kunstlens biedt? Download of print dan onderstaande staarfolder.


Afspraken maken

Polikliniek oogheelkunde Roosendaal: 088 706 84 30
U kunt alleen een afspraak bij de oogarts maken na verwijzing van huisarts of specialist.

Contactformulieren polikliniek Oogheelkunde

Via de onderstaande linken kunt u uw geplande afspraak verzetten of annuleren, een herhalingsrecept aanvragen of een vraag stellen.

Uw afspraak verzetten of annuleren 
Aanvragen herhaalrecepten 
Een vraag stellen


Eerste afspraak

U kunt ook digitaal een eerste afspraak maken.

Heeft u voor de eerste keer een afspraak op de polikliniek Oogheelkunde? Breng dan mee:

 • Identiteitsbewijs (uw BSN nummer moet eenmalig geregistreerd worden bij de receptie van de polikliniek)
 • Al uw huidige brillen
 • Medicijnlijst
 • Een lenzendoosje en vloeistof als u contactlenzen draagt
 • Gegevens van de opticien
 • Verwijsbrief van de huisarts of specialist als deze nog niet bij ons in bezit is (de verzekering verlangt op dit moment een verwijsbrief; heeft u deze niet, dan kan het zijn dat de kosten op u verhaald worden).

U meldt zich bij de meldbalie, vervolgens wordt u binnen geroepen door een van de medewerkers. Die stelt u eerst vragen over uw klachten en verricht enkele oogmetingen; zoals het meten van de gezichtsscherpte en de oogdruk. Vervolgens krijgt u oogdruppels die de pupillen verwijden. Deze moeten ongeveer 30 minuten inwerken. Als de oogdruppels zijn ingewerkt, wordt u weer binnen geroepen voor het vervolg van het onderzoek.

Na afloop ziet u enkele uren wazig door de wijde pupillen. U bent gevoeliger voor licht. Neem daarom een zonnebril mee. In verband met het wazig zien mag u niet zelf auto rijden.


Refractiechirurgie

Refractiechirurgie is de techniek om met behulp van een laser of implantlenzen de oogsterkte te corrigeren. Iedere maand organiseert het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal een informatieavond over refractiechirurgie. De avond is bedoeld voor mensen die meer willen weten over de mogelijkheid om van hun bril of contactlenzen af te komen. De Oogartsen Maatschap Roosendaal (OMR) heeft jarenlange ervaring met refractiechirurgie.

De toegang voor de informatieavond is gratis. Aanmelden voor de avond is wel wenselijk. Dit kan via het inschrijfformulier of via www.zorgelooszien.nl. Hier vindt u ook meer informatie over het laseren van de ogen of het plaatsen van implantlenzen.

Heeft u een vraag over refractiechirurgie? Via onderstaande link kunt u deze stellen.

Ik heb een vraag over refractiechirurgie


Oogartsen

De oogartsen werken nauw samen met orthoptisten, optometristen, technisch oogheelkundig assistenten en secretaresses.

Patiënteninformatie van het Nederlans Oogheelkundig Gezelschap (NOG)

Contactgegevens Oogheelkunde Roosendaal

Roosendaal

Telefoon: 088-7068430
Voor de polikliniek Oogheelkunde volgt u route 48

De specialisten

 • M. Schyns.jpg

  M.W.R.J. Schyns

  Oogarts

  Roosendaal

 • Oogarts Jelle Vergeer.jpg

  J.W.A. Vergeer

  Oogarts

  Roosendaal
  Oudenbosch

 • H. Wessels.jpg

  H. A. Wessels

  Oogarts

  Roosendaal

Oogheelkunde Roosendaal locaties