Zo’n 1000 medewerkers ontvangen hun eerste prik

Zaterdag 8 en woensdag 12 mei worden zo’n 1000 medewerkers van het Bravis ziekenhuis gevaccineerd tegen het coronavirus. Zij ontvangen het Moderna-vaccin. Daarmee heeft na woensdag het overgrote deel van het ziekenhuispersoneel zijn eerste prik gekregen.

Tot nu toe werden vooral de medewerkers met direct patiëntencontact ingeënt. Zaterdag en woensdag zijn alle medische ondersteunende diensten en facilitaire medewerkers uitgenodigd. “Het gaat daarbij met name om personeelsleden die op de corona-afdelingen komen, zoals schoonmakers, beveiligers en logistiek medewerkers”, vertelt William Minderhoud, manager zorgeenheid OK/CSA.

671 vaccinaties
Komende zaterdag worden van 08.00 tot 19.00 uur in totaal 671 mensen gevaccineerd. “Daaronder bevinden zich ook 123 patiënten met een ernstige medische achtergrond die voor hun tweede prik komen. Datzelfde geldt voor Bravis-medewerkers die eerder met Moderna zijn ingeënt”, aldus William. “Komende woensdag vaccineren we nog eens zo’n 600 medewerkers. Met het uitnodigen gaan we zeer zorgvuldig te werk, want we willen niemand teleurstellen.”

Zestien mensen in touw
Het vaccineren is een hele operatie. Op elk moment zijn zestien mensen in touw voor ontvangst, registratie, het optrekken van de spuiten, het zetten van de spuiten en de post-vaccinatie-opvang. “Doordat het zo geolied loopt, kunnen we 70 prikken per uur zetten. Tijdens de lunch gaat dat aantal omlaag naar 40, maar het blijft continu doorgaan. Het is mooi om te zien hoe goed het verloopt”, benadrukt William. “Het vaccinatieteam is dan ook goed op elkaar ingespeeld en zeer gemotiveerd. Iedereen vindt het dankbaar werk, dat enorm gewaardeerd wordt door de gevaccineerden.”