Winnende idee AMX-week voor Bravis

De winnaar van de AMX week is bekend! Vorige week startten drie studententeams bij Bravis met hun challenge. Het AMX-team dat aan het eind van de week door Bravis werd uitgeroepen als winnaar, ging er later die dag ook met de eerste prijs van alle AMX inzendingen vandoor! Wat het idee van de vier Avans studenten was? Je leest het hieronder.

Onze opdracht voor de AMX deelnemers was duidelijk: bedenk een ludieke toepassing voor het inwerken van nieuwe medewerkers op de SEH. De drie studententeams gingen enthousiast aan de slag. Aan het eind van de week, vrijdag 12 april, presenteerden zij hun ideeen in de aula. Alle drie de teams hadden innovatieve, creatieve en ‘out-of-the-box’ ideeën. Van een inwerk game op je mobiel tot een interactieve Bravis wegwijs app. De jury (bestaande uit Eva Bakker (SEH), Esmee Brand (KOC) en Martijn Franken (Brave)) keek niet alleen naar creativiteit, maar ook naar haalbaarheid, praktische toepasbaarheid en budget.
  
Het winnende idee voldeed aan alle criteria en was al heel concreet gemaakt door de studenten. Ze bedachten een route over de SEH met op verschillende plekken QR codes. Als een nieuwe medewerker die QR code scant met zijn telefoon krijgt hij/zij een filmpje van een van zijn collega’s te zien. De collega stelt zichzelf voor en vertelt wat de nieuwe medewerker moet weten over deze plek. Bijvoorbeeld bij de nooduitgang, bij een apparaat of bij de alcoholdispenser. Zo leer je niet alleen je collega’s kennen, maar ook je werkplek. Het groepje had zelfs een werkend prototype gebouwd! “Ongelofelijk wat de AMX studenten in een week voor elkaar hebben gekregen.  Alle drie de groepjes hebben ons verrast met verfrissende ideeën. Ze hebben ons laten zien dat het standaard inwerkprotocol veel leuker en interactiever kan!” aldus de juryleden. “We gaan het winnende idee zeker inzetten en verder uitwerken. Het is niet alleen toepasbaar voor de SEH, maar ook voor de andere afdelingen binnen Bravis. Samen met HRM kijken we dit uit kunnen gaan rollen.”
  
Dat het idee niet alleen bij Bravis in de smaak viel, maar ook door Avans hoog beoordeeld werd, bleek toen het groepje ook door hen werd uitgeroepen tot winnaar. We hebben het getroffen met zulke innovatieve studenten! Bedankt voor jullie ideeën!