Wachten aangenamer met Ipad

Afdeling Eerst Hart Hulp ontvangt twee Ipads

Met de komst van twee Ipads gaat er een wens van de Eerste Hart Hulp (EHH) in vervulling. Patiënten die opgenomen worden op de EHH moeten vaak lang wachten op uitslagen. “Met de Ipads is het wachten voor patiënten een stuk aangenamer en lijkt het bovendien minder lang te duren”. De Ipads zijn geschonken door Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

‘Het wachten voor patiënten op de EHH aangenamer maken’, met dat idee diende Barbara Bergmans, verpleegkundige CCU/EHH een verzoek voor twee Ipads in bij Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Patiënten die op de EHH binnen komen moeten vaak lang wachten voor alle uitslagen binnen zijn. Zij ervaren het wachten zonder afleiding (van bijvoorbeeld een tv) vaak als lastig en lang. De Ipads bieden hierin een uitkomst.

Eerste Hart Hulp
De EHH is een hulppost binnen de afdeling Spoedeisende hulp. Hier worden patiënten op verdenking van hartklachten geobserveerd, onderzocht en behandeld door gespecialiseerde verpleegkundigen en een SEH-arts of arts-assistent.

Informatie
De Ipads zullen niet alleen gebruikt worden ter afleiding: “We gaan de Ipads ook inzetten om patiënten op de EHH over hun ziektebeeld te informeren.” Aldus Barbara Bergmans

Op de foto
Vlnr: Ed Sadée, bestuurslid Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis; Barbara Bergmans, verpleegkundige CCU/EHH en Jette Bijleveld, bestuurslid Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.