Verrijdbare zorgfauteuil voor verpleegafdelingen 2A en 3C

De verpleegafdelingen 2A en 3C, bestaande uit de Interne Geneeskunde, Nefrologie en MDL (maag-, darm-, leverpatiënten) zijn sinds kort in het bezit van een verrijdbare zorgfauteuil. Hiermee kunnen patiënten van deze afdelingen zich beter mobiliseren. De zorgfauteuil is geschonken door Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

Mobiliseren
Door de sterke constructie is de zorgstoel geschikt voor jarenlang gebruik. Met een sta-op-systeem wordt de verzorgende familieleden en/of professionals ontlast en kan de patiënt zich mobiliseren voor de thuissituatie.

Comfortabel
Teamleider Monique Suijkerbuijk  en verpleegkundigen Asma Aznag en Moniek Korsmit zijn blij met de zorgfauteuil. “De zorgfauteuil is praktisch omdat er wielen onder zitten. De patiënt kan op deze wijze eenvoudig naar de familiekamer worden gebracht om daar samen te zijn met zijn/haar bezoek. De zorgfauteuil heeft ook een goede hoogte. Dat is comfortabeler voor de patiënt, doordat zij dan niet meer op een lage stoel hoeven te zitten”.

Walk of Fame
SEH verpleegkundige in opleiding, Ilona Suurland heeft namens de afdeling de wens voor een zorgfauteuil ingediend via het Walk of Fame project. Een goed initiatief dat ten gunstige van de patiënt komt. De jury, bestaande uit leden van de Vriendenstichting heeft deze aanvraag zorgvuldig beoordeeld en heeft de wens van de afdeling laten uitkomen.

Op de foto Foto
vlnr: Monique Suijkerbuijk, teamleider 3C/2A; Moniek Korsmit, verpleegkundige; Marly van Neerbos, bestuurslid stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis; zittend op de verrijdbare zorgfauteuil: Asma Aznag, verpleegkundige.