Tentoonstelling ‘Lost Films’ van Simone Bennett over imaginaire films.

Een serie van 10 zeefdrukken laat een geschiedenis zien die alleen uit een overgebleven filmposter lijkt te bestaan. Het werk toont enkel de titel en het beeld. De filmmakers zijn onherkenbaar gemaakt door een tekst die letterlijk gebroken of half leesbaar is.

Uit archieven heeft Bennett diverse foto’s van onbekende fotografen gekozen. De beelden heeft zij vervolgens geknipt, geplakt en digitaal bewerkt. Zo ontstaat het verhaal van films die nooit zijn gemaakt, maar gemaakt hadden kunnen worden. Nu de serie zich openstelt voor de toeschouwer, lees ik er mijn eigen gedachten, mijn eigen film die ik ter plekke fantaseer, als een imaginaire film waarvan alleen de poster nog rest. Je kan deze posters niet meer lezen maar je kan nog wel voelen waar de film over gaat. En is die emotionele overdracht op het publiek nu niet de essentie van waar film en kunst over gaan?

Simone Bennett werkt met film, fotografie en prints. Ze is gefascineerd door de gewone dingen die plaatsvinden onder de direct zichtbare oppervlakte van het dagelijkse bestaan.
Een terugkerend thema in haar werk is de verstoring van het dagelijks leven.
Bennett maakt gebruik van de filmtaal om haar verhalen te vertellen.
Zij schijnt een licht op verborgen en soms verloren plaatsen in de samenleving.

Meer informatie over het werk van Simone Bennett is te vinden op www.loneproductions.eu