Tentoonstelling ‘After the Storm’ Simone Bennett en Lonneke Worm.

Simone Bennett (beeldend kunstenaar) en Lonneke Worm (cameravrouw) werken vanaf hun 14e jaar samen aan een filmisch oeuvre dat raakt aan video installatie, fotografie, muziekvideo en film voor de cinema. Simone Bennett zal geen digitale trucs uithalen om haar beeld te maken. Zij ensceneert de scene. Lonneke kadert het beeld en maakt optimaal gebruik van haar skills als cameravrouw. Door niet met digitale special effects te werken, wordt het realisme in het beeld versterkt. “Alles komt van kijken”, zegt Simone Bennett.

De fotoserie ‘After the Storm’ toont nachtelijke beelden van de resten na de storm, rustmomenten na de ramp. Simone en Lonneke lieten zich inspireren door wervelstormen, hurricanes en de restbeelden daarna. Een zekere sprookjeswereld is niet ver te zoeken in deze beelden. Immers in sprookjes is er ook sprake van misplaatsingen. Je gevoel van hoe de wereld hoort te zijn, klopt niet meer.

Op een van de foto’s is een auto gecrasht. Met de motorkap in de grond gehaakt is het wrak opgericht als een standbeeld tot staan gekomen. De auto is uitgelicht met het licht van een andere auto, door een specialist voor autostunts om alweer de werkelijkheid optimaal te benaderen. In de andere foto regent het vissen, zoals het zou kunnen tijdens een tornado. Simone heeft de 100 vissen met lijntjes in de boom gehangen. Ook deze scene is secuur uitgelicht om een koud licht, het maanlicht te benaderen, om de vissen te zien glinsteren.