Team Kindergeneeskunde vraagt sportend aandacht voor alvleesklierkanker

Zaterdag 29 mei doen tien kinderartsen en verpleegkundige specialisten mee aan de actie ‘Move for Casper’ om aandacht te vragen voor alvleesklierkanker. Dit doen zij door één uur lang te bootcampen onder leiding van een sportinstructrice. Kom jij thuis ook in beweging voor Overleven met AlvleesklierKanker (OAK)?

Kinderarts Marielle Vollebregt is een van de initiatiefnemers. Ze had al snel een mooie groep collega’s verzameld. “Als vakgroep willen wij graag meedoen aan deze sportieve actie. We hebben een hele dierbare collega verloren aan alvleesklierkanker. Dat maakt het voor ons als vakgroep heel waardevol om dit te doen. Meerderen van ons zijn helaas ook in persoonlijke omgeving met deze ziekte geconfronteerd”, vertelt Mariëlle.

Het team Kindergeneeskunde start aanstaande zaterdag, 29 mei, om 10.00 uur met de één uur durende bootcamp op het parkeerterrein van het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom. Zij worden daarin begeleid door sportinstructrice Eva Nijssen van Puur Eva. “Eva hoorde van ons initiatief en bood meteen aan om ons als sportinstructrice te begeleiden”, aldus Marielle.

Move for Casper
Alvleesklierkanker is de tweede meest dodelijke vorm van kanker in ons land. Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen en 90% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een jaar na diagnose. Dat moet anders. Dat kan anders. Move for Casper is een landelijke campagne die is opgezet door Professor Casper van Eijck van het Erasmus MC. Zijn missie is om in 2030 voor alle mensen met alvleesklierkanker een effectieve en betaalbare behandeling te hebben. Dit weekend is het ‘het Move for Casper weekend’. Met dit weekend, waarin sporten centraal staat, wordt er landelijk aandacht gevraagd voor alvleesklierkanker en geld opgehaald om Casper zijn missie te verwezenlijken.

Doe mee!
Kom OAK in beweging voor Overleven met AlvleesklierKanker. Iedereen kan op zijn eigen manier meedoen aan het Move for Casper weekend. Alleen of net als het team Kindergeneeskunde met een klein groepje. Kijk voor meer informatie of om te doneren op: https://www.moveforcasper.nl/