Team Bravis weer in actie voor SGOrun

Op zaterdag 21 september klinkt het startschot voor de vierde editie van de SGOrun: een sponsorestafetteloop waarbij teams van deelnemende ziekenhuizen uit heel Nederland over een afstand van minimaal 75 km van hun eigen SEH naar een andere SEH lopen. Ook team Bravis is weer van de partij!

De SGOrun is een landelijk initiatief van SEH-artsen om op ludieke en sportieve wijze geld in te inzamelen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds (SGOfonds). Dit fonds verstrekt subsidies om wetenschappelijk onderzoek binnen het domein van de spoedeisende geneeskunde mogelijk te maken.

Van Bergen op Zoom naar Dordrecht

Twee keer eerder heeft Bravis meegedaan aan dit landelijke evenement. Toen voerde de SGOrun de teams naar de ziekenhuizen in Goes en Tilburg. In september vertrekt het team vanaf het voorterrein op locatie Bergen op Zoom en loopt via Bravis Roosendaal naar de eindbestemming: het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Naast Bravis doen dit jaar nog 25 andere andere ziekenhuizen mee.

Team Bravis

Voor het team Bravis hebben zich inmiddels meerdere enthousiaste lopers gemeld: verpleegkundigen en artsen Spoedeisende Hulp, een KNO-arts, verpleegkundigen IC/CCU, ANIOS SEH, kinderartsen, een verpleegkundige cardiologie, een MS verpleegkundige, Teamleider Kindergeneeskunde. Er is zelfs een huisarts aangesloten bij team Bravis. De teamleden overbruggen de afstand in estafette: iedere loper kiest zijn eigen afstand, variërend van 10 tot 35 km. Een vrijwilliger van Bravis gaat mee als masseur.

Meer weten?

Je kunt het team Bravis volgen op facebook (www.facebook.nl/sgorun.bravis) of op Instagram (www.instagram.com/sgorunbravis).