Stoppen met roken doen we samen

Op 1 oktober is Stoptober los gebarsten: in heel Nederland helpen rokers én niet-rokers elkaar 28 dagen lang om niet te roken. Ook het Bravis ziekenhuis haakt aan bij deze campagne. Want stoppen met roken doen we samen. Doe je mee?

Uit onderzoek blijkt dat acht van de tien rokers helemaal niet willen roken. Maar er zomaar mee stoppen, is echt niet makkelijk. Helemaal niet als je het in je eentje moet doen. En de vraag is ook: wanneer? Het lijkt nooit het juiste moment.

Stoptober creëert dat moment: op maandag 1 oktober. Op die dag besluiten duizenden mensen in heel Nederland 28 dagen niet te roken. Doe ook mee, probeer het gewoon. Maak gebruik van alle gratis steun die je met deze landelijke actie wordt geboden en met de hulp die het Bravis ziekenhuis je biedt, samen met Zorggroep West-Brabant en TWB Thuiszorg met aandacht.

Doe je mee in oktober?

• Ga dan naar www.stoptober.nl en schrijf je in!
  • Download de gratis app van Stoptober
  • Volg facebook en twitter van Stoptober vol aanmoedigingen
  • Daag je collega’s, vrienden en familie uit mee te doen.
  • Want stoppen met roken doen we samen!

Stoptober app

Vanaf 28 september kun je de gratis Stoptober app downloaden. Via deze App krijg je dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichtjes om weer een dag rookvrij door te komen, ook als je op een later moment aanhaakt. Bijvoorbeeld

• wat je kan doen tijdens grote trek in een sigaret.
  • hoe je lichaam profiteert van het feit dat je al een aantal dagen niet rookt.
  • wat de stand is van je financiële besparingen.
  • ook kun je in de app een chatgroep aanmaken met andere stoppers in je buurt of van je werk of van je sportvereniging. Zo kun je elkaar nog beter steunen tijdens de 28 dagen niet-roken-reis! Want stoppen met roken doen we samen!

Over de campagne

Stoptober wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door het ministerie van VWS, KWF kankerbestrijding, de hartstichting, het Longfonds, GGD/GHOR Nederland en het Trimbos instituut. Bijna een kwart miljoen rokers zijn de afgelopen jaren de uitdaging al aangegaan. En succesvol! Ben jij er ook klaar voor?