Speelgoedbal draaien na het bloedprikken

Bloedprikken kan voor kinderen spannend zijn. Maar met de komst van de nieuwe speelgoedautomaat op de afdeling bloedafname (beide locaties) zijn ze dat ongemak gelukkig snel weer vergeten! Na het bloedprikken mogen kinderen als presentje een speelgoedballetje of stuiterbal uit de automaat draaien. De automaat is geschonken door Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

De speelgoedautomaat is al te zien aan de balie, waar de kinderen zich met hun ouder(s) melden. Na het bloedprikken mogen ze  hun presentje in ontvangst nemen. Wat de kinderen krijgen is nog een verrassing, ze mogen namelijk zelf aan de automaat draaien. Hierdoor zijn ze het ongemak van het bloedprikken gelukkig snel weer vergeten.

Positieve ervaring
Op locatie Bergen op Zoom werd er al een aantal jaar gebruikt gemaakt van een speelgoedautomaat, destijds geschonken door de voormalige ‘Vrienden van Lievensberg’. Nadat het apparaat stuk ging besloot Joke de Kock (medewerker bloedafname) twee nieuwe apparaten aan te vragen bij de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis, één voor locatie Roosendaal en één voor locatie Bergen op Zoom. Dit verzoek is door de Vriendstichting gehonoreerd.

Op de foto
Ed Sadée, bestuurslid Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis (links) heeft de speelgoedautomaten overhandigd aan Linda Boenders, teamleider pre-analyse KCHLT (Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium en de Trombosedienst).

Stuiterballenautomaat3.jpg