Reumadag: informatief, overzichtelijk en gastvrij

Zaterdag 7 oktober stond de centrale hal op locatie Bergen op Zoom in het teken van reuma. Het was een geslaagde dag. De bezoekers gaven mooie complimenten en hoge rapportcijfers voor de informatiemarkt. Ook de deelnemers kijken tevreden terug. 

Het liep niet storm, maar juist daardoor kreeg de gestage stroom belangstellenden alle aandacht van het team Reumatologie en was er voldoende ruimte voor het beantwoorden van vragen. "Je kon op deze manier echt met mensen in gesprek en dat was voor hen, maar ook voor ons heel waardevol," zo vertellen de reumatologen Jos Hoes en Leonard Schoneveld.

Laagdrempelig
"De opzet was laagdrempelig," vond ook Chantal van der Meijden van Oefentherapie Mensendieck Bergen op Zoom. "De mensen kwamen heel doelgericht en konden zo bij iedereen terecht.


Ze hadden duidelijk behoefte aan informatie en het was fijn dat we ze die goed konden geven."

Reuma behandelen we samen
Marinka Stolk, fysiotherapeut pijnrevalidatie Bravis, sluit zich daar bij aan. Samen met Veerle Snepvangers, ergotherapeut, nam zij deel aan de reumamarkt. "Het is een goed initiatief. Je kunt echt iets extra's bieden. Het is bovendien een mooie gelegenheid om onderling, met de andere deelnemers (verder) kennis te maken. Ook dat is een meerwaarde van zo'n dag. Iedereen is immers op zijn eigen specifieke aandachtsgebied betrokken bij de zorg en behandeling van reuma."

Hulpmiddelen
De bezoekers konden ook kennismaken met nieuwe ontwikkelingen zoals de twizzler, (een balancerende rolstoel) en de easysteppers (om het traplopen te blijven stimuleren).
En uiteraard werden vele andere zorghulpmiddelen getoond die het leven van alledag voor mensen met reuma kunnen vergemakkelijken, zoals speciaal bestek, een schot dat in de badwand geplaatst kan worden (zodat je het bad in kunt stappen en niet meer over de rand hoeft te klimmen), alarmering en nog veel meer. Dit onderdeel van de informatiemarkt werd verzorgd door het Huis van Morgen, Timmers Medizorg Care en Comfort en Easysteppers.

Reumapatiëntenvereniging Bergen op Zoom e.o.
Ook de reumapatiëntenvereniging Bergen op Zoom e.o. was present. "Voor ons is dit een heel mooie manier om te laten zien wat we allemaal organiseren. Elke dag zijn er wel activiteiten op het gebied van sport en bewegen. Dat is nog bij veel mensen onbekend."

Fotoimpressie