Proosten op het nieuwe ziekenhuis

Contracten met architecten en ingenieursbureau ondertekend

Met een feestelijk tintje zijn donderdagmorgen 6 oktober de contracten ondertekend voor het ontwerp van het nieuwe Bravis ziekenhuis. Architectencombinatie Team aan de Schie (Vakwerk Architecten en cepezed) en ingenieursbureau Deerns Nederland ontwerpen de nieuwbouw in nauwe samenwerking met Bravis. De ondertekening werd gevierd met taart en champagne.

Bravis-bestuurder Albert-Jan Mante zei blij te zijn om dit moment met elkaar te vieren. “In het ziekenhuis is uitgekeken naar het moment waarop we formeel van start kunnen gaan met de ontwerpfase en de plannen concreter worden. In de hele voorbereiding worden de Bravis-medewerkers nauw betrokken. Nu zetten we samen de volgende stap met het ontwerp. Maar ook in de gemeenschap leeft het onderwerp. Er komt een prachtig, modern en duurzaam ziekenhuis, waar de regio trots op kan zijn”, aldus Albert-Jan.

Team aan de Schie
Bravis heeft na een selectieprocedure gekozen voor architectencombinatie Team aan de Schie, een samenwerking tussen Vakwerk Architecten en cepezed. De Delftse architectencombinatie heeft kennis en kunde op het gebied van ziekenhuiszorg en het creëren van een prettige en duurzame werkomgeving. Zo tekende Vakwerk Architecten onder andere voor het ontwerp van het Isala ziekenhuis Meppel en het Slingeland Ziekenhuis en heeft cepezed goede referenties als het gaat om het oplossen van grote, complexe vraagstukken.
Bij de keuze voor Team aan de Schie waren de aanpak en de indruk van het team doorslaggevend. Naast de inbreng van hun eigen expertise vindt het Bravis ziekenhuis het meenemen van medewerkers en stakeholders in de ontwerpfase belangrijk. De aanpak en het voorgestelde proces van Team aan de Schie sluiten hierop aan.

Deerns Nederland
Deerns heeft heel veel kennis en ervaring met projecten in de gezondheidszorg, kent de specifieke zorgprocessen in ziekenhuizen en weet deze te vertalen naar duurzame installatieontwerpen. Deerns was als adviseur betrokken bij alle nieuwgebouwde ziekenhuizen de afgelopen jaren, zoals het Amphia ziekenhuis, het eerste ‘all electric’ ziekenhuis in Nederland: Isala Meppel, Tergooi MC Hilversum, het aardbevingsbestendige Ommelander Ziekenhuis Groningen en het recentelijk opgeleverde Radboudumc Nijmegen.

Ontwerpfase
Team aan de Schie en Deerns Nederland gaan samen met Bravis aan de slag om tot een ontwerp te komen voor het nieuwe ziekenhuis. Deze ontwerpfase neemt zo’n twee jaar in beslag. Klik hier voor de infographic met de stappen die worden genomen op weg naar de nieuwbouw