Prinsen carnaval op bezoek in Bravis

U moet deze dagen niet vreemd op staan kijken als u prinsen, narretjes, sjampetters, boeren en ander carnavalesk gezelschap ziet rondlopen in het Bravis ziekenhuis. Het is een mooie traditie van de diverse dorpen en gemeenten om de inwoners die rond Carnaval in het ziekenhuis liggen, een hart onder de riem te steken.

Prins Markus 1
Markus I en zijn gevolg nar Malou en sjampetter Rinus bezochten zaterdag locatie Roosendaal. Ze waren in het gezelschap van de RAC-boeren die fruitmandjes meebrachten voor alle patiënten in het ziekenhuis. Daarmee geven zij carnaval in Roosendaal een sociaal gezicht.  Een prachtige traditie. Na het officiële ontvangst door bestuurslid Bianka Mennema bezochten zij diverse verpleegafdelingen.

A'k jou nie aar
Alle bezoeken worden zoals gebruikelijk gecoördineerd door Sabine de Mooij, secretaresse zorggroepmanagement. Karin Knobel, verpleegkundige Cardiologie, begeleidt het Roosendaalse gezelschap al jaren op hun tocht door de kliniek. Pia van As zorgt dan steevast voor een natje en een droogje. Op dit drietal is goed het Roosendaalse motto van 2019 van toepassing (dat mag best eens gezegd worden): A'k jou nie aar!

Op de foto's
Een leuke ontmoeting op afdeling Cardiologie (boven) en het vertrouwde staosieportret van het Roosendaalse gezelschap (hieronder).

Prins Nilles III
In Bergen op Zoom wordt in de centrale hal een dweilfeestje gevierd. Prins Nilles III en zijn gevolg arriveren maandag 4 maart om 11.15 uur. Patiënten die dat kunnen en willen worden het voorste gedeelte van restaurant Bravis Plaza gebracht om de prins te ontmoeten. Het dweilen vindt plaats tot 11.50 uur. Na de aangeboden lunch vervolgt het gezelschap de tocht door de stad.

Uit de regio
De komende dagen trekken ook delegaties van diverse carnavalsverenigingen door beide locaties om opgenomen stads- of dorpsgenoten te bezoeken.

Zaterdag 23 februari, ochtend  De Sanegeit Huijbergen
 Zondag 24 februari, ochtend  Stichting Kinder Karnaval Zegge