Pasen 2021: Wat geeft je richting?

Wat geeft je richting? Dat is het thema dat de dienst Geestelijke Verzorging Voor Pasen heeft gekozen. Want in een tijd waarin de richting soms aardig zoek lijkt, valt het niet altijd mee om je eigen richting te bepalen. Hoe slaat jouw kompas uit? Welke richting wil je op gaan? Welke richting kun je op gaan? En wat kan je helpen om jouw richting te bepalen?

In het ziekenhuis worden we geconfronteerd met onmogelijkheden, verlies en afscheid. Maar evengoed is het een plek van nieuw leven, herstel, onderzoek naar nieuwe mogelijkheden en opbouw. Speciaal voor de Paasdagen hebben de Geestelijk Verzorgers een boekje gemaakt met teksten en afbeeldingen rondom het thema ‘Wat geeft je richting?’. Ter inspiratie, om even bij stil te staan of gewoon ter afleiding. De boekjes worden op eerste Paasdag uitgedeeld aan de patiënten. “Hopelijk zorgt het voor inspiratie en kracht om eens stil te staan bij jouw weg en datgene wat jou richting geeft.”, aldus de Geestelijk Verzorgers Freijkje, Harold en Suzanne.

Het boekje is ook digitaal te bekijken. Klik hier om het boekje te openen.

Stilteruimtes
Het thema is ook doorgevoerd in de stilteruimtes van locatie Bergen op Zoom en Roosendaal. Hier kun je, zoals altijd, je even onttrekken aan de dagelijkse gang van zaken. Even rust nemen, even een momentje voor jezelf nemen, een kaarsje branden, wat opschrijven, of gewoon even zijn. In het stiltecentrum liggen ook palmtakjes om mee te nemen.

Online rustpunt
Heb je behoefte aan meer verdieping, tekst of inhoud? Neem dan ook eens een kijkje op www.bravisrustpunt.nl 

Namens de gehele dienst Geestelijke Verzorging wensen wij je een gezegend, zalig, vrolijk en prettig Pasen toe!