Opnieuw scholieren op expeditie in Bravis

Op donderdag 31 maart  jl. nam een groep middelbare scholieren van het Da Vinci college uit Roosendaal deel aan ‘Expeditie Bravis’. Tijdens Expeditie Bravis maakten de leerlingen op ludieke wijze kennis met een aantal beroepen in de zorg. Zij volgden hiermee de scholieren van scholengemeenschap ’t Rijks uit Bergen op Zoom op die in oktober van vorig jaar op expeditie zijn geweest.

Expeditie Bravis is ontwikkeld door ontwikkelcoaches van het Kennis & Ontwikkelcentrum in nauwe samenwerking met de praktijkcoach van de GAAZ en heeft als doel scholieren van middelbare scholen uit de regio een beeld te geven van de beroepsmogelijkheden die binnen het Bravis ziekenhuis aanwezig zijn, zodat ze een gerichte, weloverwogen beroepskeuze kunnen maken.

Programma
De leerlingen van het VMBO klas 3 met uitstroomrichting zorg en welzijn, werden deze keer ontvangen in de aula van locatie Roosendaal. Na het zien van een korte film waarin medewerkers van Bravis iets vertelden over hun functie, opleiding en passie voor hun beroep, bezochten de scholieren in groepjes een zestal kraampjes. Bij elk kraampje gingen zij aan de slag met een leuke opdracht, zoals geblinddoekt een babypop verschonen, bij elkaar een verband aanleggen, ‘medicijnen’ inpakken en nog veel meer. Op deze manier kregen zij, met een knipoog, een indruk van het werk van de betrokken medewerkers. Aan bod kwamen de beroepen CSA medewerker, doktersassistent, verpleegkundige, voedingsassistent, kraamverzorgende en apothekersassistent.

Prijs
Na het uitvoeren van de opdrachten ontvingen de groepjes een tasje met aanwijzingen waarmee een code gekraakt moest worden. Het groepje dat dit als eerste voor elkaar had kon de kluis openen die in het midden van de aula stond opgesteld en ging naar huis met een prijs.

Enthousiast
Zowel de scholieren als de begeleidend docenten van het Da Vinci College waren enthousiast over de expeditie in het Bravis ziekenhuis. Als dank is voor de betrokken medewerkers agelopen weekend een verrassing afgegeven, verpakt in fotopapier van foto’s die tijdens de expeditie gemaakt zijn.