Nieuw speelmateriaal voor afdeling Kind & Jeugd

Leerlingen van groep 8 van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer hebben een hoop kinderen van afdeling Kind & Jeugd blij gemaakt met nieuw speelmateriaal. Met de opbrengst van hun jaarlijkse sponsorloop hebben ze de afdeling verrast met onder andere een Nintendo Switch en hoop nieuwe spellen (en meer!). Afgelopen week bezochten zij de afdeling.

Met hun jaarlijkse sponsorloop hebben de leerlingen van Basisschool Merijntje in oktober maar liefst €1145,46 bij elkaar gelopen voor de kinderafdeling van het Bravis ziekenhuis. Dit bedrag hebben zij overhandigd aan Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Met dit bedrag is in overleg met de basisschoolleerlingen en de pedagogisch medewerkers nieuw speelmateriaal aangeschaft voor kinderen met dezelfde leeftijdscategorie op afdeling Kind & Jeugd.

Geweldig initiatief
Het spreekt vanzelf dat het Bravis ziekenhuis blij is met het geweldige initiatief. Als dank hebben ze de kinderen van groep 8 uitgenodigd om een bezoek aan het ziekenhuis in Bergen op Zoom te brengen.

Rondleiding
Na een hartelijk ontvangst door medewerkers van de afdeling Kind & Jeugd en bestuursleden van Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis kregen de kinderen en hun begeleiders een rondleiding over de afdeling Kind & Jeugd. De kinderen konden zelf zien dat speelgoed een leuke afleiding is voor zieke kinderen. Ook brachten ze een bezoekje aan de kelder van het ziekenhuis, waar een medewerker de kinderen mee nam in “wereld van de medisch techniek”.