Meer groen in het Bravis ziekenhuis

Wellicht is het je al opgevallen. Het Bravis ziekenhuis kleurt een stuk groener dan voorheen! In januari is het ziekenhuis gestart met het plaatsen van nieuwe (hang)planten en moswanden in de algemene ruimtes en wachtkamers van onze Bravislocaties. In mei zijn de laatste planten geplaatst.

Het uitgangspunt was om zoveel mogelijk ‘echt’ groen te gebruiken. Op plekken waar voldoende licht en ruimte was staan dan ook echte planten. Op plaatsen waar dit niet mogelijk was is gekozen voor kunstplanten. Om een natuurlijke en warme uitstraling te creëren is er gekozen voor plantenbanken van gerecycled hout en manden gemaakt van riet.

Moswanden
Op de Bravis locaties Roosendaal en Bergen op Zoom vind je nu ook schilderijen van (echt!) mos. Deze schilderijen zijn volledig onderhoudsvrij. Het mos is elastisch, zacht, vuilafstotend en hoeft niet besproeit te worden met water. Ook fijn: mos absorbeert geluidsgolven, zodat de akoestiek van de ruimtes verbetert én het werkt brandvertragend.

Manden van Return to Sender
De manden die in het Bravis ziekenhuis staan zijn gemaakt in samenwerking met Return to Sender. Deze manden zijn handgemaakt door vrouwen in de armste regio’s van de wereld om ze te helpen een leven voor zichzelf en voor hun familie op te bouwen, om zo een stap te zetten naar een beter bestaan.

Nieuwe planten 2 - Bravia.png