Maquette De Bulkenaar op het Festival der Mogelijkheden

Zaterdag 16 oktober is het EKP-gebouw in Roosendaal het decor van het Festival der Mogelijkheden. Van 13.00 tot 17.00 uur kan kennisgemaakt worden met nieuwe ideeën op het gebied van duurzaamheid. De gemeente Roosendaal, het Bravis ziekenhuis en landschapsarchitect Karres & Brands zijn er ook om meer informatie te geven over het landschapspark De Bulkenaar.

Voor het eerst is een grote maquette te zien van De Bulkenaar. Deze is nog niet helemaal ingevuld. Bezoekers kunnen letterlijk hun ideeën om het gebied te versterken op de maquette prikken. Ook is nog niet bekend waar in het gebied het nieuwe ziekenhuis precies komt, laat staan de omvang en het uiterlijk van het toekomstig gebouw. Op de maquette van het landschapspark staat dan ook géén schaalmodel van het nieuwe ziekenhuis.

Duurzaamheid en zorgvernieuwing
Wel laat Bravis twee belangrijke pijlers zien voor de ontwikkeling van het nieuwe ziekenhuis: duurzaamheid en innovatie. Momenteel zet het ziekenhuis in op het verduurzamen van Bravis. Een echte klapper wordt straks gemaakt met de nieuwbouw. Die wordt CO2-neutraal.
Bij de bouw van het ziekenhuis wordt bovendien rekening gehouden met de vernieuwingen in de zorg die op ons afkomen. Tijdens het Festival der Mogelijkheden laten we zien wat de invloed van die vernieuwingen op het programma van eisen voor de nieuwbouw is.

Duurzame plannen
Iedereen is zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen. Er is een plein met eten en drinken en een podium met optredens en presentaties. In totaal staan er zo’n 25 deelnemers met duurzame plannen voor Roosendaal. Meer informatie over het evenement is te vinden op: Festival der Mogelijkheden. Locatie: EKP-gebouw, Kadeplein 2 in Roosendaal.

Let op: bij de ingang wordt om een bewijs van coronavaccinatie of negatieve test en een ID gevraagd.