Knuffelbeertjes voor Opnameplein en poli Post Operatieve Screening

De medewerkers van het Opnameplein en de Post Operatieve Screening (POS poli) op beide ziekenhuislocaties zijn onlangs voorzien van een mand met knuffelbeertjes. De knuffels zijn geschonken door stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis en bedoeld voor kinderen die zich komen inschrijven.

Sinds 2016 zorgen de Vrienden voor knuffelbeertjes. Deze zijn bestemd voor afdelingen waar kinderen onder behandeling zijn. De beertjes worden mogelijk gemaakt dankzij eenmalige donaties en door verkoop uit de vitrinekasten van de Vrienden en op goede-doelenmarkten waaraan de stichting deelneemt. 

Blij

De medewerkers van het Opnameplein en de POS poli waren blij met de schenking. "We waarderen het dat de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis onze afdelingen heeft uitgekozen om de beertjes aan te schenken. Hier komen kinderen van alle specialismen die een operatie moeten ondergaan."

Spannend

De screeners van het Opnameplein en de intakeverpleegkundigen van de POS poli zien kinderen met hun ouders of verzorgers als ze langskomen voor de inschrijving. Kinderen vinden het vooruitzicht van een operatie vaak spannend. Soms is een kind helemaal van streek. De medewerkers gaan hier zorgvuldig en deskundig mee om. Een beertje kan het kind op het juiste moment troost bieden.