Knuffelbeertjes voor Oncologie Centrum

De Vrienden van Bravis overhandigden onlangs een mand vol knuffelbeertjes aan het Oncologie Centrum. De knuffelbeertjes zijn bestemd voor kinderen waarvan een ouder of verzorger kanker heeft. De beertjes bieden de kinderen troost en afleiding.

De knuffelbeertjes gaan mee in de rugzakjes die ouders of verzorgers op het Oncologie Centrum meekrijgen voor hun kinderen. Er zit ook een doe/leesboekje in, en een folder  die ouders handvatten geeft om hun kinderen over kanker te vertellen. De rugzak bevat ook een poppetje met een rits, waaraan kinderen hun vragen, gedachten kunnen toevertrouwen.  

Met dank aan

De Stichting Vrienden van Bravis ontwikkelt diverse activiteiten om aandacht te vragen voor de Stichting en geld in te zamelen voor projecten die niet uit het reguliere budget van Bravis gefinancierd kunnen worden. De overhandiging van de knuffelbeertjes aan het Oncologie Centrum is mogelijk gemaakt dankzij de eenmalige donaties die bij de verschillende initiatieven van de Vrienden zijn binnengekomen, zoals: 

  • Deelname aan de Open Dag van het Oncologie Centrum op zaterdag 18 maart van dit jaar. De Vrienden waren met een stand present om de Stichting te promoten.
  • Deelname aan de informatiemarkt voor goede doelen tijdens de doorkomst van de Roparun in Bergen op Zoom. Vrienden van Bravis waren samen met vertegenwoordigers van het Oncologie Centrum aanwezig. De verkoop van knuffelbeertjes leverde weer mooie donaties op. 
  • Verkoop van knuffelbeertjes met eenmalige donaties vanuit de vitrinekast, hoofdingang Bravis locatie Roosendaal. Bij een eenmalige donatie van € 10,-- ontvangt de donateur een knuffelbeertje. Een extra knuffelbeertje gaat naar afdelingen waar kinderen worden behandeld.

De Vrienden zijn de eenmalige donateurs ontzettend dankbaar!  Door hun bijdrage komen weer veel knuffelbeertjes bij kinderen terecht. 

Van links naar rechts Piet van den Kieboom en Marly van Neerbos (resp. voorzitter en lid van de Vrienden van Bravis), Petra van Broekhoven en Mariët Raatgever (resp. teamleider en programmamanager Oncologie Centrum).