KinderAdviesRaad lanceert ideeënbus

Een rondleiding langs verschillende afdelingen op locatie Roosendaal kreeg voor de KinderAdviesRaad een bijzonder tintje. Voor aanvang kregen de kinderen uit handen van de Vriendenstichting een felblauw vest met logo van de KAR. En op de poli Kindergeneeskunde werd de eerste KAR ideeënbus onthuld.

Regelmatig nemen de kinderen van de KinderAdviesRaad een kijkje in het ziekenhuis. Zo leren zij niet alleen de locaties kennen, maar krijgen zij ook inzicht hoe de organisatie in elkaar steekt.

Andere kant
Donderdag 7 maart was Roosendaal aan de beurt. Hier werden ze rondgeleid in de ruimtes van fysiotherapie en ergotherapie, kregen ze uitgebreid uitleg over het werk van de beveiliging,  verwonderden zij zich over het grote magazijn en namen ze letterlijk een kijkje in de keuken. "Leuk om ook eens de andere kant van het ziekenhuis te zien," was hun enthousiaste reactie. "Wat een enorm bedrijf is een zorgorganisatie."

Meerwaarde
Met de KinderAdviesRaad hebben kinderen een serieuze stem in het Bravis ziekenhuis. "Een goede zaak," vindt ook Jack van Steen, manager Kind & Jeugd. "Kinderen denken aan heel andere dingen dan volwassenen. Dat is voor het ziekenhuis een absolute meerwaarde."

Ideeënbus
Om ook andere kinderen en hun ouders / verzorgers mee te laten denken hoe de zorg voor kinderen in het ziekenhuis beter kan, heeft de KinderAdviesRaad een ideeënbus ontwikkeld. Tijdens de rondleiding werd de eerste bus op de polikliniek Kindergeneeskunde officieel in gebruik genomen. Andere bussen worden opgehangen op de afdeling Kind & Jeugd en de kinderpoli in Bergen op Zoom.

Herkenbaar
Dankzij de Vrienden van Bravis heeft de KAR ook zijn
eigen 'uniform'. Passend bij het blauw van Kind & Jeugd zijn de kinderen voortaan te herkennen aan de knalblauwe vesten met logo op de achterkant, een speels ontwerp van Vorm & Beeld.

Versterking gezocht
De KAR heeft nog ruimte voor versterking in de leeftijd 16 en 17 jaar.  Ken je iemand die geknipt zou zijn voor de KinderAdviesRaad en deze leeftijd heeft? Laat hem/haar dan een mailtje sturen naar KARBravis@bravis.nl

Ideeënbus.jpg