Themabijeenkomst Kanker en voeding op woensdag 8 april

Het Oncologie Centrum van Bravis ziekenhuis organiseert op woensdag 8 april 2020 een themabijeenkomst voor patiënten met kanker en hun naasten. Het thema is ‘Kanker en Voeding’. De bijeenkomst is van 19.15 uur tot 21.30 uur en vindt plaats in de aula van het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal. Goede voeding en beweging zijn cruciaal om zo goed mogelijk door de behandeling van kanker heen te komen en je lichaam in een zo goed mogelijke conditie te houden.

Als gevolg van de ziekte of de  behandeling kunnen patiënten last krijgen van bijwerkingen die van invloed zijn op de eetlust. Eten is dan niet meer vanzelfsprekend lekker of leuk. Misselijkheid, vermoeidheid, pijn of smaakverandering als gevolg van de ziekte of de behandeling kunnen de eetlust verminderen.

Tijdens deze themabijeenkomst wordt ingegaan op de juiste voeding bij kanker en de behandeling ervan. Suzanne Vonk, diëtist en onderzoekmedewerker en verbonden aan de website www.voedingenkanker.nl  zal feiten en fabels rondom voeding en kanker bespreken. Vervolgens zullen twee koks toelichten op welke manier je als patiënt kunt omgaan met een veranderde smaak- en geurbeleving.

Lokale ondernemers en zorgverleners zijn aanwezig met stands. Hier kunt u informatie krijgen en voorbeelden van voeding, gericht op patiënten met een veranderde smaak- en geurbeleving  proeven.

U kunt zich aanmelden voor deze avond via onderstaand inschrijfformulier.

Aanmelden themabijeenkomst Kanker en voeding