Inwoners denken mee over de zorg van de toekomst

Het Bravis ziekenhuis wil graag weten hoe inwoners uit de regio de zorg van de toekomst voor zich zien. Daarom werden geïnteresseerden op 18 februari 2020 uitgenodigd om deel te nemen aan de inwonersbijeenkomst van Ons ziekenhuis van morgen. Daar konden zij zich onder andere buigen over de vragen: “Hoe ziet de zorg van de toekomst er uit?” en “Welke keuzes moet het Bravis ziekenhuis maken?”.

In het traject ‘Ons ziekenhuis van morgen’ werkt het Bravis ziekenhuis toe naar een visie op de zorg van de toekomst: Hoe gaat de zorg er uit zien? Welke rol heeft de patiënt en welke rol speelt technologie? Gedurende dit traject worden verschillende partijen betrokken: de zorgpartners uit de regio (verplegings- en verzorgingshuizen, thuiszorg, huisartsen, gemeentes, etc.), medewerkers van het Bravis ziekenhuis en inwoners uit de regio.

Input van inwoners
Inwoners konden tijdens de bijeenkomst van 18 februari actief hun bijdrage geven. Ze mochten meedenken, aanvullingen doen, opmerkingen maken en nieuwe ideeën aandragen aan de hand van drie thema’s:

• positieve gezondheid
  • technologie
  • zorgaanbod

De input van de inwoners wordt gebruikt om keuzes uit het traject aan te passen of aan te scherpen. Daarnaast zijn er uit de bijeenkomst een aantal leuke slogans ontstaan zoals: “Bravis, beter voor u!”, “voorop in goede zorg” en “Bravis, voorbereid op de toekomst”.

Meedenken
Wil jij ook meedenken over de zorg van de toekomst?
Meld je dan aan via het aanmeldformulier op onze website.

Eerdere fase
Het traject Ons ziekenhuis van morgen bestaat uit drie fases. Deze inwonersbijeenkomst behoort tot fase twee. Benieuwd naar de eindrapportage van fase één? Klik hier om de rapportage in te zien.