Ikwildieprik, geen twijfel over mogelijk!

SEH-verpleegkundige José van Donge heeft geen moment getwijfeld

Of José van Donge, SEH-verpleegkundige het Coronavaccin wil halen? Zeker weten! Daar heeft ze geen moment over getwijfeld. José: “Mijn werk en persoonlijke leven zijn zo veranderd door het Coronavirus. Als dit de uitkomst is om terug naar het normale leven te gaan, dan ga ik er zeker voor!”.

Maar dat is niet de enige reden voor José om het vaccin te halen. “We hebben zo hard gewerkt tijdens deze Coronaperiode en dat doen we nog steeds. Ik zie het vaccin dan ook als een kans om het personeelsverzuim terug te dringen. Erg belangrijk, want het is druk op onze afdeling. Als ik of mijn collega’s met Corona uitvallen, komt er steeds meer druk op mijn afdeling te staan. Dat wil ik natuurlijk voorkomen. We hebben het deze Coronaperiode samen gedaan en dit, dit doen we ook samen!” vertelt Jose trots.

Aan José wordt ook wel eens gevraagd of ze niet bang is voor de bijwerkingen van het vaccin. “Ik ben niet bang. De meest geleerde mensen hebben aan deze vaccins gewerkt.” zegt Jose. “Ik heb er gewoon vertrouwen in.” En dat vertrouwen deelt ze met haar collega’s en met de studenten die ze op de SEH begeleidt. “Ik geloof erin dat als we er allemaal positief in staan, we de meeste mensen wel meekrijgen. Dus laten we er samen voor gaan! Kom maar op met die prik!”