Vanaf 13 jaar draagt iedereen een mondneuskapje in Bravis!

Bravis neemt het dringende advies van de overheid over: vanaf dinsdagochtend 6 oktober draagt iedereen een mondneusmasker in de publieke ruimtes in het ziekenhuis: patiënten, bezoekers en medewerkers. Dat geldt ook voor kinderen vanaf 13 jaar.

Komt u naar een van de locaties van ons ziekenhuis, brengt u dan uw eigen mondkapje mee. Indien nodig krijgt u bij binnenkomst een masker van ons aangereikt. Wij verzoeken u dringend het mondneusmasker tijdens uw gehele verblijf in het ziekenhuis te dragen, totdat een ziekenhuismedewerker u andere instructies geeft.

Heeft u klachten, blijf dan thuis, tenzij uw bezoek medisch noodzakelijk is. In dat geval krijgt u standaard van ons bij binnenkomst een ander type (= chirurgisch) mondneusmasker aangereikt.

Medewerkers
Ook onze medewerkers dragen een niet-medisch mondneusmasker in de publieke ruimtes. In de spreekkamers, onderzoek- en behandelkamers dragen ze standaard een chirurgisch masker wanneer ze u binnen een afstand van 1,5 meter benaderen.

Aanvullend
Het nieuwe beleid rond de mondneusmaskers is een aanvullende maatregel en vervangt niet de bestaande richtlijnen:

• houd 1,5 meter afstand
  • blijf thuis bij klachten (koort, verkoudheidsklachten)
  • zorg voor een goede handhygiëne
  • schud geen handen
  • gebruik papieren zakdoekjes
  • kom alleen naar het ziekenhuis

We doen een dringend beroep op iedereen zich aan deze richtlijnen te houden. Alleen samen kunnen we het coronavirus bestrijden!