IC blij met iPad’s

IC blij met iPad’s

De afdeling IC is sinds kort in het bezit van 6 iPad’s waarop een app is gedownload waarmee IC patiënten die aan de beademing liggen, kunnen communiceren. Deze iPads zijn door Stichting Vrienden van Bravis geschonken aan de IC.

Annemieke Vervuren, teamleider IC, en Susan Havermans, IC nazorgverpleegkundige,  namen de iPad’s in ontvangst uit handen van Stichting Vrienden.
Susan: “Dit is een waardevolle aanvulling voor de patiënt die op de IC ligt. Patiënten die aan de beademing liggen, en dus niet kunnen praten, kunnen hierdoor gemakkelijker communiceren. Het is voor patiënten erg stressvol om iets duidelijk te willen maken en dat dat dan niet lukt. Met deze iPad’s kunnen we de patiënten ondersteunen en dat gaat zeker bijdragen aan het bevorderen van hun welzijn.” 

Plaatjes

"Via de app kunnen patiënten op plaatjes aangeven of ze bang zijn, benauwd zijn of dorst hebben. Maar ook wat ze willen drinken of aangeven hoeveel pijn ze hebben en wat voor een soort pijn, is mogelijk. We zijn hier echt heel blij mee”, vult Annemieke aan. Uiteraard kan met de iPad’s ook muziek worden geluisterd en is het mogelijk voor patiënten om te skypen of te facetimen.