Hometrainer voor patiënten van afdeling Cardiologie

De afdeling Cardiologie is sinds kort in het bezit van een nieuwe hometrainer. Het apparaat, dat is bestemd voor patiënten tijdens hun revalidatie, kwam er dankzij de Vrienden van Bravis.

Een moderne en goede hometrainer draagt bij aan goede zorg en revalidatie van de cardiale patiënt. Omdat de 'oude' hometrainer versleten was, vroeg de afdeling via de Stichting Vrienden van Bravis een nieuwe aan. 

Overhandiging

Piet van den Kieboom, voorzitter van de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis overhandigde de hometrainer op symbolische wijze.  Jos van de Lande (teamleider afdeling Cardiologie) en Danique Blok (fysiotherapeute) namen het apparaat (Lode Ergometer Corival) namens de afdeling  in ontvangst. Jos bedankte, mede namens de fysiotherapeuten de Vrienden hartelijk voor de donatie voor hun patiënten. 

Oefenen

Veel cardiologische patiënten, zo niet alle, worden op de afdeling gerevalideerd. Het team van fysiotherapeuten zorgt voor een professionele  begeleiding. Er wordt met de patiënt gelopen, trapgelopen en diverse oefeningen gedaan.  Ook  wordt veelvuldig gebruikgemaakt van een hometrainer. Veel patiënten gebruiken de hometrainer  dagelijks om te oefenen of om op krachten te komen.