Het Bravis ziekenhuis tekent de Green Deal Duurzame zorg

Een duurzaam ziekenhuis vinden wij als Bravis ziekenhuis erg belangrijk. Daarom heeft Bianka Mennema, voorzitter Raad van Bestuur Bravis ziekenhuis, haar handtekening gezet onder de Green Deal Duurzame Zorg. Hiermee belooft Bravis, samen met vele andere organisaties, een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de zorgsector.

Bravis is op weg naar een toekomstbestendige en duurzame nieuwbouw. En ook nu, in onze huidige gebouwen, werken we dagelijks aan een duurzamer Bravis ziekenhuis. Dit doen we onder andere met ‘Bravis Beweegt’, een project waarbij we onze patiënten stimuleren om uit bed te komen en te bewegen. Maar ook door te kijken naar ons eigen Bravis-vervoer, dat tussen de diverse locaties rijdt. Het verminderen van ons afval én het verhogen van de recyclegraad. Het blijft daarbij niet alleen bij Bravis brede initiatieven. Steeds meer collega’s tonen hun lef en starten een eigen Green Team om verbeteringen door te voeren op de eigen afdeling.

Met bovengenoemde initiatieven, en nog veel meer, sluit Bravis aan bij de vier pijlers van de Green Deal: het terugdringen van CO2-uitstoot, zuiniger gebruik van grondstoffen, minder medicijnresten in het water en een gezonde leefomgeving. De Green Deal is een initiatief van het RIVM en het Milieuplatform Zorgsector.

Video
In onderstaande video vertelt Anita Donkers, coördinator duurzaamheid, meer over het tekenen van de Green Deal en over een aantal van de duurzame initiatieven die momenteel in het Bravis ziekenhuis uitgevoerd of onderzocht worden.