Het Bravis ziekenhuis stapt over op digitale recepten

Vanaf 1 oktober worden alle recepten van de poliklinieken van het Bravis ziekenhuis via het Landelijk Schakel Punt (LSP) veilig digitaal verstuurd. Patiënten kunnen een recept digitaal naar een apotheek van eigen keus laten sturen.

De afgelopen maanden heeft Bravis een pilot gedraaid met 14 apotheken in hun werkgebied. Het systeem is grondig getest en de ervaringen waren heel positief. “Doordat recepten van de poliklinieken  voortaan digitaal verstuurd worden, krijgen wij als apotheek meer tijd om de recepten van  patiënten te verwerken, worden overschrijffouten voorkomen en kunnen wij patiënten nog sneller helpen.” aldus Leo van Noort, apotheker van de poliklinische apotheek in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

Meer zekerheid patiënt

De nieuwe werkwijze biedt vooral meer zekerheid voor de patiënten. Zij geven zelf aan naar welke apotheek het recept verstuurd moet worden. Het recept komt automatisch in het systeem van de opgegeven apotheek. Dit zorgt voor minder kans op overschrijffouten.

Landelijk Schakel Punt

Het Landelijk Schakelpunt is een netwerk waar zorgaanbieders (waaronder apotheken) op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Recepten kunnen alleen digitaal verstuurd worden naar aangesloten apotheken. Mocht de apotheek naar keus niet zijn aangesloten bij het LSP, dan kunnen patiënten hun medicatie daar alleen ophalen met een papieren recept.