Expositie van Herman Lamers in De Oase

In De Oase, het tentoonstellingsgebied van Bravis locatie Roosendaal, zijn weer nieuwe kunstwerken te zien. Dit keer van beeldend kunstenaar Herman Lamers. Het werk van Herman speelt met de kijkervaring van de toeschouwer en de sociale context van waar het werk zich bevindt.

De tentoonstelling bestaat uit vier kleurrijke zebra’s van beschilderd polyester en een 3D-geprintte jongen op een houten krat. Opvallend aan de zebra’s zijn hun strepen. “Die zijn er nog wel, maar worden gecamoufleerd door kleuren die over het hele lichaam lopen”, vertelt Bea de Visser, kunstadviseur Bravis ziekenhuis.

Herman Lamers
Met zijn werk wil Herman de betrokkenheid van de toeschouwer direct of indirect bij het beeld en de ruimte activeren. Hoewel hij een conceptueel uitgangspunt heeft, is de poëzie van zijn werk de verleidende kracht om te blijven kijken. Het werk heeft een grote presentie, is groots en monumentaal aanwezig. Meer informatie over Herman is te vinden op www.hermanlamers.nl

De tentoonstelling van Herman Lamers is tot eind december 2022 te bekijken in De Oase.

De Oase
Tentoonstellingsgebied De Oase is te vinden bij de ingang van de polikliniek van het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal. De kunstwerken zijn van maandag t/m vrijdag te bekijken van 08.00 tot 17.00 uur. 

Herman Lamers, zebra's.png