Gerda de Pauw vertrekt na veertig jaar trouwe dienst

Gerda de Pauw nam op 28 maart na bijna veertig jaar dienst afscheid van het Bravis ziekenhuis. Ze werd als medewerker Bloedafname graag gezien op alle afdelingen en wil iedereen bedanken voor de leuke tijd. In april wordt ze 70, dus het is haar gegund!

Gerda kwam tijdens haar werk in de kliniek door heel het ziekenhuis en gaat alle sociale contacten erg missen. “Met mijn collega’s natuurlijk, maar zeker ook met de patiënten”, stelt ze. “Op de poli zie je je patiënten maar één keer en daarna niet meer, maar het contact met klinische patiënten heeft toch iets speciaals. Mijn collega’s zal ik nog opzoeken, maar bij patiënten kan dat niet meer.”

Blijven doorwerken

De medewerker Bloedafname ging acht jaar geleden al met prepensioen, maar kwam daarna elke zomervakantie terug. De afgelopen twee jaar werkte ze zelfs het hele jaar door, twee tot drie halve dagen per week. “Ik deed mijn werk bij Bravis namelijk altijd met veel plezier en ben het eigenlijk nog steeds niet beu”, legt ze uit. “Maar in april word ik 70 én opnieuw oma, dus ik zet er toch maar een punt achter.”

Compliment

Gerda haalde altijd veel voldoening uit haar werk. “Ik kende bijna iedereen en iedereen kende mij. Ik had het ook erg naar mijn zin door de omgang met patiënten. Wanneer ze niets van het prikken voelde, kreeg ik vaak complimentjes, en dat is natuurlijk erg leuk," lacht zij.”Omdat Gerda en haar man nog in goede conditie zijn, wil ze nu veel gaan fietsen, wandelen en genieten van haar kleinkinderen. Bedankt Gerda!

Op de foto: Gerda (rechts naast de prikkar) en haar collega's