Fotograferen of filmen tijdens een geboorte

Fotograferen of filmen tijdens een geboorte

Een geboorte is een speciaal moment. Aanstaande ouders willen dit graag vastleggen. In de verloskamers is dat geen probleem. Voor het maken van foto’s of films tijdens een bevalling in een operatiekamer gelden wel voorwaarden. Het Bravis Moeder & Kindcentrum heeft hiervoor recent overeenkomsten afgesloten met zes geboortefotografen.

De meeste baby’s komen in één van de kraamsuites van het Bravis Moeder & Kindcentrum ter wereld. Ouders zijn voor het vastleggen van de geboorte vrij om dit op hun eigen manier in te vullen. Zij kunnen bijvoorbeeld een familielid vragen om bij de bevalling aanwezig te zijn om foto’s te maken. Voor het maken van foto’s tijdens een keizersnede hanteert het Bravis ziekenhuis wel strikte regels. In de operatiekamer gelden strenge richtlijnen voor onder meer kleding en hygiëne. Meestal mag alleen de partner mee de operatiekamer in. 

Afspraken

Om tegemoet te komen aan de wens van veel aanstaande ouders, heeft het Bravis ziekenhuis met een aantal professionele geboortefotografen afspraken gemaakt. Deze fotografen zijn goed voorbereid en zijn allen aangesloten bij de branchevereniging geboortefotografen.com. Ze hebben in het ziekenhuis uitgebreide instructies gekregen en zijn rondgeleid over de afdeling en in de operatiekamer. Zij kennen de richtlijnen voor kleding en hygiëne. Daarnaast hebben zij aantoonbaar ervaring met fotografie bij verschillende soorten bevallingen. 

De Geboortefotograaf

De ouders nemen vooraf zelf contact op met de geboortefotograaf van hun keuze om hun wensen te bespreken. Gaat de baby via een geplande keizersnede ter wereld komen, dan kan alleen een afspraak worden gemaakt met een geboortefotograaf met een overeenkomst met het Bravis ziekenhuis. Geboortefotografen zonder een overeenkomst zijn uiteraard gewoon welkom om een bevalling in de verloskamer vast te leggen.

Meer informatie over geboortefotografie staat op de website van het Bravis ziekenhuis > Moeder & Kindcentrum.

Foto bovenGeboortefotograaf Gwendolyn Pieters legde woensdag 21 maart een geboorte vast in het Moeder & Kindcentrum.