Expositie van Serge Game in tentoonstellingsgebied De Oase

In het tentoonstellingsgebied De Oase van locatie Roosendaal zijn polyetherwerken en schilderijen van Serge Game te zien. De tentoonstelling geeft een inzicht in de wereld van de schilderkunst van Serge: grafische vormen, schilderkunst en sculptuur komen hier samen.

De schilderijen van Serge Game zijn enorme doeken met niet echt te benoemen figuren, amoeben, kwallen en zeedieren. De werken geven je het gevoel te kijken naar een speels universum met ongemakkelijke rafelranden van insnoeringen en tussenruimtes. Golvende lijnen krijgen opeens vorm en als je goed kijkt, houden ze als banden de kleur gevangen. Serge Game gebruikt nooit zwart omdat zwart dingen uitsluit. “Zwart zuigt licht weg en wordt een gat.” 

Schuimwezen

De polyetherwerken in de ruimte naast de hal, Oase 2, zijn een logisch gevolg op wat er op de schilderijen gebeurt. Een groot schuimwezen hangt aan de buisconstructie. Grote gebonden tentakels raken de vloer. Dit roerloze dier krijgt met zijn huidskleur iets ontroerends. De andere objecten zijn harder, neutraler en zien eruit als in gedachten gestolde speeltoestellen. De lijnen van de schilderijen zijn touwen geworden, tekeningen op de grond of binden functioneel bewerkte lappen polyether bij elkaar.  

De Oase 1 en 2 zijn te vinden bij de ingang van de polikliniek van het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal. Openingstijden: dagelijks van 9.00  17.00 uur. De werken zijn te zien tot en met januari 2020. Meer informatie over het werk van Serge Game is te vinden op www.sergegame.com en op Instagram @sergegame.