Expositie 'Loden landschap' in tentoonstellingsgebied De Oase

In het tentoonstellingsgebied 'De Oase' in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal zijn enkele kunstwerken te zien van Trudy Kunkeler (NL), Anne Ausloos (Belgie) en Eve Ariza (Andorra). Een centraal werk in de tentoonstelling is het ‘Loden landschap’

De tentoonstelling is samengesteld door Trudy Kunkeler (NL), Nederlandse beeldend kunstenaar. Zij toont werk van haar zelf dat in relatie staat tot dat van Anne en Eve. De gemeenschappelijke uitgangspunten zijn: van klei van 33 duizend jaar oud naar architectonische structuren naar sociale constellaties. Van natuur naar cultuur, naar kunst en weer terug naar de natuur.

Loden landschap

Een centraal werk in de tentoonstelling is het ‘Loden landschap’ van Trudy Kunkeler : een oprijzende stad op een loden ondergrond. "Deze doet mij denken aan kapotte verlaten streden waar de verticale kleiplaten herinneren aan de universele stad. Een stedelijk landschap waar je doorheen kijkt en waarmee je naar je herinnering beweegt."
Trudy geeft de idee van stad en land terug aan de klei waaruit die zijn opgetrokken.

Mysterieus

Een intrigerend werk op de stellingtafel van Anne Ausloos is even zowel basaal als mysterieus. Je begint met kijken en langzamerhand verdwaal je in de aardlagen, in de tijd. De lijnen in de klei vertellen een verhaal van eeuwen.
Anne Ausloos verzamelde klei op een diepte van 16 meter van 33 miljoen jaar oud en wat vermoedelijk nooit door mensen is aangeraakt. De bol op de tafel is een bewerking van deze klei. Alles wordt bijeengehouden door stollende gegoten klei. Anne Ausloos: “We gaan de modder laten stromen”. Zoals onze verbeelding, onze dromen, die hoe dan ook verbonden zijn met de aarde, een universum van tijdlagen onder onze voeten.

Locatie: Oase Ingang Poliklinieken Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal. Dagelijks open van 8:00 – 17:00 uur. De tentoonstelling loopt t/m eind september 2019.