Één keer per week een vegetarisch keuze

Sinds kort hebben patiënten één keer per week een vegetarische keuze op het avondmenu staan. Zo wordt er bijvoorbeeld op het ‘Menu van de Chef’ een spaghetti met vegetarisch gehakt of een Chili sin carne aangeboden. Hiermee wil het Smaakteam patiënten enthousiasmeren om een minstens één keer per week voor een vegetarische keuze te gaan.

Na negen maanden proefdraaien is de vegetarische keuze definitief ingevoerd. Het Smaakteam is tevreden met de toevoeging aan het menu van de chef: “Het Bravis ziekenhuis wil graag nadenken over duurzaamheid en daar past deze ontwikkeling goed bij. Aldus Teamleider Catering, Leonie Jongsma-Goverde.” Patiënten kunnen voor hun avondeten elke dag kiezen uit twee menu’s; ‘Menu van de Chef’ en ‘Menu Klassiek’. Zo kunnen patiënten die niet vegetarisch willen eten met ‘Menu Klassiek’ nog altijd kiezen voor een gerecht met vlees of vis.

Smaakteam
Het Smaakteam bestaat uit een afvaardiging van koks, diëtisten, logopedisten en voedingassistenten van het Bravis ziekenhuis, Teamleider Catering en de leverancier “Eetgemak” die verantwoordelijk is voor het leveren van de maaltijden voor de patiënten. Vier keer per jaar komen zij samen om de maaltijden cyclus te bespreken en waar nodig te verbeteren.

Vegetarische patiënten
Voor vegetarische patiënten is er dagelijks een vegetarische keuze beschikbaar.