DigiTuin: informatiepunt over digitale mogelijkheden in de zorg

DigiTuin: informatiepunt over digitale mogelijkheden in de zorg

Op maandag 29 januari opent het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal, de DigiTuin, een informatiepunt voor alle patiënten over digitale mogelijkheden in de zorg. Ter gelegenheid van deze opening wordt op vrijdag 26 januari van 12.30 tot 16.00 uur een veelzijdige innovatiemarkt gehouden.

De Innovatiemarkt staat opgesteld in de centrale hal van het ziekenhuis in Roosendaal. Diverse bedrijven geven informatie over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de zorg. Iedereen kan langskomen. Alvast rondkijken in de DigiTuin kan ook.

Waarom een DigiTuin?

De gezondheidszorg en de digitale wereld groeien in rap tempo naar elkaar toe. Patiënten hebben digitaal toegang tot steeds meer informatie over hun zorg. Tegenwoordig kun je je dokter spreken via de webcam, helpt een virtuele bril je van je prikangst af en zijn er diverse apps die je begeleiden door je zorgproces in het ziekenhuis. Maar hoe vind je je weg in deze nieuwe wereld? En zijn je medische gegevens wel veilig? In de DigiTuin helpen speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers bij het verkennen van de mogelijkheden en geven antwoord op vragen.

Nieuwe ontwikkelingen

Bezoekers, patiënten en medewerkers kunnen in de DigiTuin onder meer terecht voor uitleg over het digitale patiëntendossier ‘MijnBravis’ en over welke informatie hierin te vinden is. Daarnaast worden nieuwe zorgontwikkelingen en producten getoond.
Het ziekenhuis heeft voor de invulling van het servicepunt ook de samenwerking gezocht met de gemeente Roosendaal, de BibliotheekvanNU, de Stichting Lezen & Schrijven en WijZijn.

Veilig inloggen

Het digitale patiëntendossier MijnBravis biedt online toegang tot persoonlijke gegevens. Het beschermen van deze informatie is belangrijk. Dat gebeurt onder meer door in te loggen met DigiD met een sms-code. Binnenkort kan men in MijnBravis inloggen met een nieuwe inlogmethode van een nog hoger veiligheidsniveau. De eerste zes weken na de opening van de DigiTuin is een medewerker aanwezig van overheidsbedrijf Logius, de verstrekker van DigiD, om hierover uitleg te geven.

Openingstijden

De DigiTuin is te vinden in een ruimte tegenover het Patiënten Service Bureau. Vrij inlopen kan iedere week van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. In de loop van 2018 gaat ook in het ziekenhuis in Bergen op Zoom een DigiTuin open. De Bravis DigiTuin is een initiatief van het Brave Innovatieteam van het Bravis ziekenhuis en is toegankelijk voor alle patiënten en bezoekers.