Digitaal rupsje ‘knaagt’ Bravis DigiTuin in Bergen op Zoom open

Het traditionele lintje was vrijdag 6 juli bij de opening van de Bravis DigiTuin in Bergen op Zoom vervangen door een digitaal rupsje. Het diertje ‘knaagde’ zich een weg door het scherm dat de toegang blokkeerde. In de DigiTuin geven vrijwilligers uitleg over het gebruik van het elektronisch patiëntendossier MijnBravis en technische hulpmiddelen in de zorg.

Begin dit jaar werd de eerste Bravis DigiTuin geopend op de locatie Roosendaal. Nu heeft ook de locatie Bergen op Zoom haar eigen Digituin. Voorzitter Hans Ensing van de Raad van Bestuur is daar trots op: “De DigiTuin is essentieel voor het gezamenlijk met de patiënt inrichten van zijn zorgproces.

Certificaat
De DigiTuin is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur en kan draaien dankzij de inzet van een grote groep enthousiaste en speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers. Wethouder Patrick van der Velden van Bergen op Zoom had nog een verrassing voor de vrijwilligers. Zij uitvingen een certificaat voor de dementievriendelijk DigiTuin. “Iedereen gefeliciteerd met deze ruimte en maak er vooral gebruik van”, gaf de wethouder de aanwezigen mee.

Honderden bezoekers
Na de toespraken, een korte quiz en de openingshandeling, kon iedereen een kijkje nemen in de moderne ruimte. Dat de DigiTuin werkt, blijkt uit de ervaringen met de ruimte in Roosendaal. Vele honderden bezoekers zijn daar al wegwijs gemaakt in MijnBravis. De verwachting is dat ook de bezoekers van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom de DigiTuin snel weten te vinden.