Digitaal aanmelden

Nu mogelijk voor alle poliklinieken

Vanaf woensdag 11 maart kunnen alle patiënten op locatie Roosendaal zich via een aanmeldzuil melden voor hun afspraak. Dit was al mogelijk voor sommige poliklinieken maar is nu uitgebreid naar alle poliklinieken in Roosendaal. Later in het tweede kwartaal zal dit ook mogelijk zijn voor alle polikliniekbezoeken op locatie Bergen op Zoom.

Bij alle ingangen van het Bravis ziekenhuis Roosendaal staat een aanmeldzuil waar patiënten zich kunnen melden voor hun afspraak in het ziekenhuis. De aanmeldzuil geeft direct de meest actuele informatie over hun polikliniekbezoek. Nadat de patiënt zijn komst bij de zuil digitaal heeft bevestigd, hoeft hij zich niet meer te melden bij de balie van de betreffende polikliniek en kan hij gelijk plaatsnemen in de wachtkamer.

Alleen bij de ingang van het Oncologie Centrum is geen aanmeldzuil aanwezig, die staat op het Oncologie Centrum zelf.

Hoe werkt aanmelden?

Via de zuil kunnen patiënten zich aanmelden met een geldig Nederlands identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). De ID-scanner haalt de actuele gegevens op uit het elektronisch patiëntendossier (HiX). Indien de gegevens niet correct zijn, kunnen patiënten deze zelf aanpassen in MijnBravis of laten aanpassen bij de receptie van de centrale polikliniekeningang.

Na aanmelding wordt er een ticket geprint met de volgende gegevens: tijdstip afspraak, afspraak met welke arts en of de afspraak is aangemeld of niet. Hebben patiënten nog meer afspraken in het ziekenhuis op dezelfde dag, dan verschijnt dat ook op het ticket, waarbij per afspraak staat aangegeven of deze aangemeld en/of voltooid is. Voor elke afspraak moeten ze zich elke keer opnieuw aanmelden bij een aanmeldzuil of een balie. Patiënten die de eerste keer in het Bravis ziekenhuis komen, moeten zich eerst registreren bij de receptie van de centrale polikliniekeningang.

Uitleg over het aanmelden

Bij de aanmeldzuilen is ondersteuning aanwezig om patiënten te begeleiden bij het aanmelden.

In de buurt van de aanmeldzuilen staan handreinigers zodat patiënten hun handen kunnen desinfecteren.