Corona update - stand van zaken 6 november

Het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis lijkt af te vlakken. Vrijdagmorgen lagen 56 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, waarvan 9 op de IC in Bergen op Zoom en 1 op de IC in Roosendaal.

Donderdag konden 5 coronapatiënten naar huis, 1 patiënt is overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en 2 naar de geriatrische revalidatieafdeling van tanteLouise.

Cohortafdeling in Roosendaal maandag open
Afdeling 3B in Roosendaal wordt volledig ingericht voor het verzorgen van patiënten met bewezen corona. Maandag gaat deze zogeheten cohortafdeling open.

Geen planbare operaties in november
Om zoveel mogelijk coronapatiënten zorg te kunnen bieden, hebben we lastige keuzes moeten maken. Zo worden in heel de maand november geen planbare operaties ingepland. Daarmee spelen we op korte termijn capaciteit in bedden en in personeel vrij. Oncologische, semi-spoed en spoedoperaties gaan wel door. Dat geldt ook voor ingrepen bij kinderen.

Alle patiënten die dit betreft, worden door ons op de hoogte gebracht. U hoeft zelf geen contact met het ziekenhuis op te nemen.

Klachten? Ga naar de huisarts
De noodzakelijke zorg moet door kunnen gaan. Heeft u zorg nodig, ga dan altijd naar de huisarts en indien nodig via een verwijzing naar het Bravis ziekenhuis. Voor alle ziekenhuiszorg is iedereen bij ons in veilige handen.