Corona update: stand van zaken 8 januari

Het aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis is afgenomen. Vrijdagmorgen lagen 33 patiënten met bewezen corona in ons ziekenhuis, waarvan 11 op de Intensive Care.

Mede door het hoge aantal patiënten met acute zorg (niet COVID-19 gerelateerd) blijft de druk op de Intensieve Care hoog.

OK-programma volgende week
Op dit moment zijn er 6 operatiekamers in Bergen op Zoom opengesteld voor acute, semi-acute en oncologische operaties. Wanneer de daling van het aantal coronapatiënten zich voortzet én het ziekteverzuim stabiel blijft of afneemt, kunnen we medio volgende week het aantal operatiekamers voorzichtig uitbreiden voor operaties in dagbehandeling. Dit legt namelijk geen extra druk op de Intensive Care, en het draagt bij aan het terugdringen van de wachtlijsten. Meerdere keren per week onderzoeken we wat mogelijk is. Hierin zoeken we altijd weloverwogen de juiste balans.

Vaccineren
Woensdag 6 januari is het vaccineren in het Bravis ziekenhuis begonnen. Van de 500 medewerkers die in aanmerking komen voor de vaccinatie is nu ongeveer de helft gevaccineerd. De bereidheid onder medewerkers is groot. We verwachten begin volgende week deze vaccinatieronde af te ronden.