Corona update: stand van zaken 29 januari

De afgelopen dagen is de situatie in ons ziekenhuis enigszins gestabiliseerd. Vrijdagmorgen werden in het Bravis ziekenhuis 54 patiënten met bewezen corona verpleegd, waarvan 10 op de Intensive Care.

Wij hebben meer coronapatiënten dan de andere ziekenhuizen in Brabant. Door patiënten over te plaatsen, hoe vervelend ook, kunnen we de covid-druk verdelen, waardoor we ook in onze regio het operatieprogramma weer kunnen uitbreiden.

Operatieprogramma vanaf 1 februari
Volgende week kunnen we twee extra operatiekamers in Roosendaal in gebruik gaan nemen. De twee extra operatiekamers worden ingezet voor orthopedische ingrepen (knie- en heupoperaties), voor urologie, en een aantal patiënten van gynaecologie en plastische chirurgie. In totaal zijn er dan 10 operatiekamers opengesteld. Dit is uiteraard onder voorbehoud.

Alle patiënten die in aanmerking komen voor een operatie, worden door ons op de hoogte gebracht. U hoeft zelf geen contact met het ziekenhuis op te nemen.