Corona-update: stand van zaken 27 mei 2021

De daling van het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis zet zich voort. Donderdagmorgen werden in het Bravis ziekenhuis 26 patiënten met bewezen corona verpleegd, waarvan 12 op de IC’s. Sinds afgelopen dinsdag waren 13 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te mogen en zijn 3 patiënten naar een verpleeg- of verzorgingshuis gegaan.
In totaal zijn 209 collega’s met ziekteverzuim.

OK-programma
Vanaf komende maandag kunnen we weer meer klinische en poliklinische operaties uitvoeren. Vanaf 31 mei gaan naast de zes OK’s in Bergen op Zoom ook twee OK’s in Roosendaal open. Als het aantal coronapatiënten blijft afnemen, kunnen vanaf 14 juni naast de zes OK’s in Bergen op Zoom vier OK’s in Roosendaal gebruikt worden. We houden de mogelijkheden in de gaten en passen daar het OK-programma op aan.