Corona update - Stand van zaken 23 oktober

Het aantal coronapatiënten in de kliniek van het Bravis ziekenhuis blijft hoog. Op vrijdag 23 oktober lagen rond de 40 patiënten met bewezen corona in het ziekenhuis. Bovendien neemt langzaam maar zeker het aantal patiënten op de Intensive Care toe. Op dit moment liggen 9 patiënten op de IC.

Gelukkig is de stijging van het ziekteverzuim onder de Bravis-medewerkers afgezwakt. Door de stabiliteit van het ziekteverzuim en het beëindigen van de herfstvakantie kunnen volgende week 50% van de operaties doorgang vinden. Naast de acute en oncologische ingrepen gaan ook de semi-spoedoperaties door, waarvan de medisch specialist de urgentie bepaalt.

De afspraken in de polikliniek gaan momenteel zoveel als mogelijk door. De afspraken vinden vooral telefonisch of via beeldbellen plaats. Als de arts zijn patiënten wil zien, dan is dat mogelijk.

Heeeft u zorg nodig, ga dan altijd naar de huisarts en indien nodig via een verwijzing naar het Bravis ziekenhuis. Voor alle ziekenhuiszorg is iedereen bij ons in veilige handen.