Corona update: Stand van zaken 19 februari

Het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis blijft stabiel, maar wel hoog. Donderdagmorgen werden in het Bravis ziekenhuis 50 patiënten met bewezen corona verzorgd, waarvan 9 op de Intensive Care.

Preventief screenen

We testen patiënten op de spoedeisende hulp die worden opgenomen uit voorzorg op corona. Dat doen we ook bij patiënten die worden opgenomen op de verpleegafdelingen. We doen dit alleen bij patiënten die blijven overnachten. Patiënten die na hun verblijf in het Bravis naar een verpleeg- of verzorgingstehuis gaan, testen we bij hun ontslag opnieuw.

Operatieprogramma

Vanaf maandag zijn er dagelijks 6 operatiekamers geopend in Bergen op Zoom en 4 in Roosendaal. Hiermee kunnen we inlopen op de wachtlijsten (knie- en heupoperaties, urologie, gynaecologie en plastische chirurgie). We onderzoeken of we per 1 maart nog meer operatiekamers kunnen openen in Roosendaal.