Corona update: stand van zaken 19 april

Het afgelopen weekend zagen we een nieuwe stijging van het aantal coronapatiënten. Maandagmorgen lagen in ons ziekenhuis 51 patiënten met bewezen corona, waarvan 12 op de IC’s. Sinds vorige week donderdag zijn 12 coronapatiënten uit het ziekenhuis ontslagen. Het ziekteverzuim onder de medewerkers lijkt af te nemen.

OK-programma komende weken
De druk op de IC’s is ontzettend hoog. In het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg) is dan ook afgesproken om het aantal IC-bedden op te schalen. Dit heeft als gevolg dat de komende drie weken het aantal operaties afgeschaald wordt. Acute en oncologische operaties gaan uiteraard door. Vanaf deze week zijn de zes operatiekamers in Bergen op Zoom in gebruik. De OK’s in Roosendaal gaan voorlopig dicht. Deze maatregel is van grote invloed op onze patiënten en medewerkers. We hopen dat deze maatregelen voldoende zijn om de Covid-druk op te vangen.