Corona-update: stand van zaken 20 mei 2021

De landelijke daling van het aantal coronapatiënten is ook in ons ziekenhuis zichtbaar. Op de Intensive Care blijft de druk echter hoog. Donderdagmorgen 20 mei werden in het Bravis ziekenhuis 28 patiënten met bewezen corona verpleegd, waarvan 13 op de IC’s.

Sinds afgelopen maandag zijn 18 coronapatiënten uit het ziekenhuis ontslagen, is 1 patiënt overgeplaatst naar een ander ziekenhuis en zijn 8 patiënten naar een verpleeg- of verzorgingshuis gegaan. Het aantal zieke collega’s is gedaald tot 210 medewerkers.

OK-programma
In verband met de daling verwachten we dat vanaf 31 mei ook weer klinische en poliklinische operaties in Roosendaal uitgevoerd kunnen worden. De verwachting is dat vanaf die week naast de zes OK’s in Bergen op Zoom, ook twee OK’s in Roosendaal opengaan.