Een feestelijk bezoek van de Prinsen carnaval

Onze voorzitter Raad van Bestuur, Bianka Mennema mocht vandaag twee taarten in ontvangst nemen! Eén van Prins Markus 1 en burgemeester Han van Midden (Tullepetaonestad) en één van Prins Wannes III (Krabbegat).

Ellef over ellef in Roosendaal
Precies om ellef over ellef bracht de Prins van Tullepetaonestad samen met burgemeester Han van Midden een bezoek aan het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal. “Vanwege het coronavirus kunnen we carnaval dit jaar niet groots vieren. Wij besloten daarom om het motto van dit jaar, ‘Wa d’n optreje’, terug te brengen naar daar waar ze het het meest verdienen, de zorg”, vertelt Fred Hoogervorst, bestuurslid Stichting Carnaval Roosendaal (SCR) enthousiast.

Het was een feestelijk moment. Bianka Mennema, voorzitter Raad van Bestuur, mocht een taart in ontvangst nemen van de Priens, Burgermeester Han van Midden sprak Bianka Mennema (en daarmee alle medewerkers van Bravis) toe, er klonk carnavalsmuziek en er is een groot carnavalsspandoek opgehangen. Dat spandoek blijft de gehele carnavalsperiode hangen, zodat alle patiënten, bezoekers en medewerkers een beetje mee kunnen genieten. De taart werd later door burgemeester Han van Midden overhandigd aan Michelle Heijnsbroek, verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde.

Ieder jaar worden de patiënten van locatie Roosendaal door De Rijks Ambtenaren Carnavalsvereniging (RAC) bezocht. Dat optreje is vanwege corona even uitgesteld. Daarom zetten de RAC en de SCR het personeel van Bravis vandaag samen in het zonnetje. Dat deden zij door samen op te trekken en alle medewerkers van locatie Roosendaal te trakteren op een gebakje. “Zij zorgen voor de patiënten uit de regio, maar ook voor onze Tullepetaonen. Zodat we (hopelijk) volgend jaar in Tullepetaonenstad weer saome zienge. Dat vinden wij prachtig en daar doen wij graag iets voor terug”, aldus Fred.

Een bijzonder bezoek voor locatie Bergen op Zoom!
Prins Wannes III treedt door het coronavirus voornamelijk digitaal naar buiten. Af en toe maakt hij een uitzondering, net als vandaag voor het Bravis ziekenhuis.

Alle medewerkers van locatie Bergen op Zoom ontvingen vandaag een tulp met een mooie boodschap van de Òòg’eid. Bianka Mennema, voorzitter Raad van Bestuur, mocht ook een taart in ontvangst nemen. “Deze taart staat symbool voor de duizend tulpen die Prins Wannes III vandaag aan de medewerker van Bravis geeft”, vertelt Gròòtste Boer trots. “Deze tulpen worden normaal gesproken door de prins overhandigd aan de patiënten. Dat is dit jaar niet mogelijk, daarom wil hij dit gebaar aan de Bravis-medewerkers maken. Zij zijn de groep die het dichtst bij de patiënt staat. Zij werken zo hard en doen zo hun best om de maatschappij, maar ook zichzelf overeind te houden. Als iemand een bloementje verdient, dan zijn zij het wel.”

Vanwege corona kunnen deze tulpen niet traditiegetrouw door de prins zelf uitgedeeld worden. Hiervoor heeft hij de hulp ingeroepen van de medewerkers van de catering. De taart die Bianka in ontvangst mocht nemen werd later overhandigd aan Lotte van Hassel en Wendy Oudijk, verpleegkundigen van de afdeling Geriatrie.

Sfeerimpressie