Cao actie in Bravis op donderdag 10 oktober

Naar aanleiding van de cao-onderhandelingen hebben de vakbonden aangekondigd dat een aantal afdelingen in het Bravis ziekenhuis Roosendaal en Bergen op Zoom op donderdag 10 oktober actie gaat voeren voor een betere cao.

Dit houdt in dat op deze afdelingen op donderdag 10 oktober zondagsdienst gedraaid wordt. De medewerkers werken op deze doordeweekse dag met een bezetting alsof het zondag is. Uitgangspunt hierbij is dat de veiligheid van patiënten en medewerkers gewaarborgd blijft. De zorg voor opgenomen patiënten, spoedpatiënten, oncologische patiënten en kinderen gaat altijd door.

Wat betekent dit voor onze patiënten?

Het is helaas niet te voorkomen dat de aangekondigde actie gevolgen heeft voor de patiënten. Dat vinden wij erg vervelend. Patiënten die op donderdag 10 oktober een onderzoek of behandeling hebben die niet door kan gaan, worden hier zo spoedig mogelijk persoonlijk over geïnformeerd. Er wordt een nieuwe afspraak gepland. Ontvangt u geen bericht? Dan gaat uw afspraak gewoon door. De zorg voor opgenomen patiënten, spoedpatiënten, oncologische patiënten en kinderen gaat altijd door. Dat geldt ook voor verloskundige zorg.

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen.